Te is félsz a Mágiától, a Mágusoktól? Vagy elítéled őket?

Elveszettnek érzed Magad a sok ezoterikus tan és mester között, és nem tudod, mit is higgy?

Akkor ez az írás Neked (is) szól.

Van, aki mester, és van, aki Mester. Van, aki mágus, és van, aki Mágus.
Vannak ezoterikus „mesterek”, akik azt fogják mondani, amit hallani szeretnél. Ezzel csak saját illúzióidba ringatnak, hogy boldogan fizess minél többet és minél tovább, amíg rá nem ébredsz a szemfényvesztés mögötti valóságra. Ez nem spiritualitás, ez pusztán üzlet. Vannak, akiknek erre a szemfényvesztésre van szükségük, és nincs ezzel semmi baj, nem lehet mindenki egyforma.
De egy Mágus nem fog illúziókkal áltatni.

Vannak ezoterikus „mesterek”, akik kímélet nélkül szembesítenek azzal, hogy Te magad vagy a megtestesült szerencsétlenség, és a segítsége nélkül egy senki vagy. Beledöngöl a sárba, darabjaidra szed, és a romjaidon felkapaszkodva saját felsőbbrendűségi komplexusa által igyekszik önmagának némi hamis dicsőséget szerezni. Olyanok is vannak, akiknek erre van szükségük, ezzel sincs semmi baj, ők menjenek ezekhez a „mesterekhez”.
Egy Mágus, ha szembesít is a hibáiddal, nem fog a romjaidon taposni, hanem segít, hogy felkelj onnan, és összerakd magad.

Vannak ezoterikus „mesterek”, akik a problémád hallatán karmával, előre elrendelt sorssal, valami zavaros felsőbb hatalom következetlen büntetésével fognak ijesztgetni, ezzel ügyesen leplezve, hogy valójában fogalmuk sincs, mi, miért történik az életedben. Szintén vannak, akiknek erre van szükségük, mert ebben akarnak hinni, és nekünk nem dolgunk, hogy bármiről is meggyőzzük őket.
Egy mágus nem fog karma, sors és más tisztázatlan, a modern ezotéria által félreértelmezett és félremagyarázott fogalmak korlátai közé szorítani, ezekkel ijesztgetni és magadra hagyni velük. Épp ellenkezőleg – megmutatja a korlátaidat, amelyek fogva tartanak, és hogy hogyan léphetsz ki belőlük.

Vannak ezoterikus „mesterek”, akik olyan megfejthetetlen elméletekkel hitegetnek, amelyek távoli csillagokról vagy galaxisból érkező fénylények eljövetelét ígérik, akikkel kapcsolatba léphetsz, és ez majd elhozza számodra a boldogságot és Isteni szeretetet, vagy amit csak akarsz.
Akadnak sokan, akik ebben hisznek, és nem kell elvenni a hitüket, ez az ő dolguk, az ő hitük.
Ám egy Mágus nem fog csillámporos mesékkel áltatni, a valóságot mondja, és nem az elmédet szeretné elkápráztatni.

Nem mindenki Mágus, aki annak látszik, de ezt döntsd el magad, hogy kit tartasz annak. Ha az előbbi néhány példa számít ma ezoterikusnak, akkor mi nem vagyunk ezoterikusak. Mágusok vagyunk, és amit tudunk, az valódi és egyetemes, nem pedig csillogó illúzió. Ezt adjuk Neked, ha kész vagy arra, hogy tanulj tőlünk. Semmi többet, „csak” az Igazságot akkor is, ha az nem mindig tetszik.
Te döntöd el, hogy melyik „pirulát” választod, a kéket vagy a pirosat.

„A kék visszavisz a Mátrixba. Holnap reggel felébredsz az ágyadban, és nem emlékszel semmire. Az életed megy tovább a régi „normális” kerékvágásban.
De, ha a pirosat választod, az életed már soha nem lesz az, ami régen volt. Kilépsz a Mátrixból, és megismered a Valóságot.” (Mátrix c. film)

Ha a pirosat választod, akkor megmutatjuk Neked az Ajtót. Ám azt hiába nézed, senki nem fog bejönni rajta, hogy kézen fogjon és kivigyen, mi nem áltatunk ilyenekkel. Neked kell kimenni rajta, saját magadtól. Ami lehet, hogy nem lesz könnyű, de mire kiérsz, garantáltan erősebb, több és más ember leszel. Mágus leszel, a magad ura, a saját sorsod teremtője, akire már nem hat semmiféle csillámporos maszlag.
Mi pedig addigra ott várunk, hisz már közénk tartozol.

Siriso Mágus

5 válaszok
  1. Fazekas Gabriella
    Fazekas Gabriella says:

    Többször végig olvastam, mert erőt adtál, hitet, magamban, és abból amit töled tanultam! Ha csak egy mondatra emlékezhetek az utam végén, akkor legyen az, a Te utolsó mondatod! Hálás szívvel köszönöm!

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük